Ingredienser

  • 1 lille løg, 60 g
  • 1 fed hvidløg
  • 1 squash, 300 g
  • 1 peberfrugt, 125 g
  • 250 g kogte kartofler
  • 150 g cherry- eller cocktailtomater
  • ½ spsk olivenolie
  • 4 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl skummetmælk
  • salt og peber
Tilbehør
  • 1-2 stilke basilikum
  • 2 skiver fuldkornsrugbrød, 100 g

Tilberedning

Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Rens squash og peberfrugt, og skær dem i tern. Skær kartoflerne i tern. Vask tomaterne, og skær dem i halve.

Svits løget på en pande med olie, uden at det tager farve. Tilsæt hvidløg, squash og peberfrugt, og steg det under omrøring i 5 minutter. Vend kartoflerne i, og krydr med salt og peber. Fordel grøntsagerne i et smurt ovnfast fad eller i to ovnfaste portionsfade.

Pisk æggene sammen med mel, og tilsæt mælk, salt og peber. Hæld æggemassen over grøntsagerne, og sæt æggekagen i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter – til æggemassen er halvt stivnet.

Læg tomaterne på toppen, og bag æggekagen videre i 20-25 minutter, til den er helt stivnet. Drys basilikumblade over æggekagen, og servér den med rugbrød til.

Frugt og grønt pr. person

322 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2127 kJ (506 kcal). Kulhydrat 70 g. Fedt 17 g, heraf mættet fedt 4 g

Mad til 2 med HjerteforeningenUde og Hjemme, uge 19, 2013